Peluang Usaha Sampingan Rumahan Modal Kecil Terbaru

Tips Ampuh Hilangkan Flek Hitam Di wajah Dengan Lemon

Mempunyai noda-noda hitam di wajah alias flek hitam pasti saja sangat membuat kemurungan, lebih-lebih lagi jika anda ingin selalu tampil sempurna setiap harinya, sebab flek hitam dwajah ini boleh mengganggu kesempurnaan penampilan cantik anda. Timbulnya flek hitam seperti ini boleh terjadi kerana beberapa hal, seperti sinar matahari, kesan penuaan, dan juga bekas jerawat. Pelbagai alternatif rawatan wajah untuk menghilangkan noda hitam atau pun flek hitam, saat ini memang sudah banyak tersedia, tetapi yang menjadi masalahnya ialah anda perlu mengeluarkan kos yang cukup besar.

Sebenarnya masalah flek hitam diwajah ini boleh diatasi dengan kos yang lebih murah, alami, dan juga ampuh, yakni dengan menggunakan buah lemon. Berminat ingin cuba hilangkan flek hitam diwajah menggunakan limau tersebut? Simak saja penjelasan lebih lanjut di bawah ini.

Tips Paling Jitu untuk Menghilangkan Flek Hitam dengan Bahan Alami

 1. Cara menghilangkan flek hitam dengan sari buah lemon
Ini adalah cara yang paling mudah untuk menghilangkan flek hitam diwajah, silakan anda ambil buah limau segarnya, kemudian peras untuk mendapatkan sari buah lemonnya. Aplikasikan sari buah lemon ini keseluruh permukaan wajah anda, tetapi sebelum ini anda diharuskan untuk membersihkan wajah anda terlebih dahulu.

Biarkan selama 15 minit kemudian anda bilas menggunakan air bersih. Lakukan rawatan mudah ini secara rutin setiap 2 hingga 3 kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang maksimum.

 2. Hilangkan flek hitam diwajah dengan menggosok lebih masa buah limau
Cara lain untuk menghilangkan noda hitam diwajah ini, adalah dengan menggosok buah lemonnya diseluruh permukaan wajah dengan lembut, setelah anda selesai menggosokan buah lemonnya, diamkan sebentar saja sampai mengering, lalu bersihkan dengan air hangat, dan bilas semula menggunakan air sejuk.

3. Menghilangkan flek hitam dengan lemon dan tomato
Anda juga boleh menghilangkan flek hitam diwajah dengan mencampurkan buah lemonnya dengan buah tomato yang masih segar. Caranya cukup anda peras limau lemon dan potong kecil-kecil buah tomatnya.

Campurkan kedua-duanya untuk dihaluskan dengan blender, kemudian anda boleh terus mengaplikasikan diwajah yang sudah dibersihkan terlebih dahulu, diamkan sekitar 10 hingga 15 minit, dan bilas dengan air sejuk.

Sekian beberapa maklumat yang dapat kami kongsikan untuk anda semua tentang cara menghilangkan flek hitam dengan lemon, semoga dapat bermanfaat untuk anda semua.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Tips Ampuh Hilangkan Flek Hitam Di wajah Dengan Lemon